Инвестиране в Swaper - Суапър - латвийска P2P платформа

Дискусия в 'P2P Lending' започната от JOJOBG, 26 Фев 2020.

 1. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Какво е Swaper?
  Swaper е пазар за заеми от Латвия, създаден през октомври 2016 г. и собственост на Wandoo Finance Group, която използва тази платформа за публикуване на P2P заемите, които отпуска на своите клиенти.
  Swaper разполага с: заеми с висока доходност, обратно изкупуване и много прост интерфейс за използване. От създаването си успяват да наберат над 60 милиона евро финансиран обем, което ги прави сравнително голяма платформа.

  Минимална инвестиция?:
  10 евро

  Каква доходност можете да очаквате?
  Средната възвръщаемост от 12% с възможността да достигне 14% с бонуса за лоялност за инвеститорите с инвестирани над 5000 евро. Детайли по-долу.

  Кой може да инвестира в Swaper?
  Регистрацията в Swaper е стандартна по отношение на други европейски платформи за P2P за кредитиране и изисква попълване на първоначален въпросник, качване на съответните документи за идентификация и извършване на първия превод по посочената ни банкова сметка.
  - Всяко лице на пълнолетие (над 18 години)
  - Да сте гражданин на всяка страна в Европейското икономическо пространство (ЕИП)

  Безопасен ли е Swaper?
  Swaper е компания, регистрирана в Латвия с номер 40203005445 от юли 2016 г. и подчинена на законите на тази държава и на Европейския съюз по отношение на бизнес отношенията и услугите на своите клиенти.

  Wandoo Finance Group
  Swaper е P2P платформа, захранваща се от самооригинираща група, както Viainvest или Klear, тоест вместо агрегиране на множество от различни кредитни оригинатори стил Mintos, всички оригинатори са дъщерни дружества на една и съща бизнес група, в случая Wandoo Finance Group. Wandoo е латвийска компания за развитие на технологични системи, специализирана във финансовия сектор, с повече от 100 служители и над 30 бизнес инициативи, стартирани от създаването и през март 2016 г.

  Липса на ликвидност
  Swaper не е изключение в този смисъл, но има вторичен пазар, който ни позволява да продаваме кредитите си без разходи по всяко време, което дава на платформата повече ликвидност.

  Неплащане на заеми от кредитополучатели
  Този риск значително се намалява благодарение на гаранцията за обратно изкупуване.

  Гаранция за обратно изкупуване
  Всички заеми Swaper имат гаранция за обратно изкупуване.Покриваща капитала и лихвата и се активира на 30 дни от неплащането на кредита от кредитополучателя при краткосрочните заеми и 60-дневния заем за по-дългосрочните кредити.

  Фалит на един от оригинаторите
  В случай на Swaper, както и Viainvest, всички оригинатори са от една и съща компания майка (Wandoo Finance Group), с която този риск на оригинатора се прехвърля и преобразува директно в риск на платформата (в случай на несъстоятелност) на Swaper или неговата компания майка).

  Риск от фалит на платформата
  В случай, че Swaper се сблъска с финансови проблеми, които водят до фалит на същата, ние все пак бихме били собственици на всяка от цесиите на заемите, които имаме, които по принцип бихме загубили само Гаранционно покритие за обратно изкупуване (бихме продължили да получаваме плащания по заем на ден). Ама не разчитайте ;)

  Във всеки случай от платформата подчертават, че това е много малко вероятно сценарий, като се има предвид, че Swaper оперира с висок марж между лихвата, която начислява на кредитополучателите, и лихвата, която предлага на инвеститорите, което е повече от достатъчно, за да покрие оперативните разходи и е възможно по подразбиране.

  Ама имайте си едно на ум ;)

  Вторичен пазар
  Swaper има вторичен пазар.

  Данъчно задържане и облагане с данъци
  Swaper не практикува задържане на данъци върху печалбата в платформа. Наша отговорност е да ги декларираме в ГДД.

  CASH DRAG! CASH DRAG! Споменах ли CASH DRAG!
  За съжаление търсенето значително надвишава предлагането и практически винаги няма свободни заеми за инвестиции. Не може да чакам аз 5000+ евро цял месец да седят да се инвестират… Отново това е поради специфичните девиации от “стандартните” настройки на автоинвеста препоръчани от платформата. Но пък разбирам че ще е нормална болка за началото в такъв тип платформи за да мога да имам една и съща стратегия навсякъде ;)

  Бонус за лоялност
  Swaper има Бонус за лоялност, който дава +2% допълнителна възвръщаемост на всички инвеститори, които имат баланс от 5000 евро или повече на платформата за 3 последователни месеца. Бонусът се предоставя автоматично, когато отговаряте на посочените условия, и ни позволява достъп до заеми на 14%.
  Така че партньорски линк, нъцки ;)

  Обновяване 29.05.20: Рефъръл програма
  „Печелете до 2% бонуси * въз основа на инвестициите на вашия приятел“ https://www.swaper.com/refer-friend
  Партньорски линк за регистрация в Swaper click

  П.П. Смехотворни резултати за първия месец след няколко дни, да направи цял месец примерно. Бях го планирал за друго време в месеца но реших да си хвана бонуса за месеца в края на месеца, те пък се оляха от кешдрег и аз не налях ликвидност за да не седя само да ги гледам като налични и то стана...Абе стана една... ама ще видите де ;)
   
  Last edited: 29 Май 2020
 2. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Фев.2020 - Продължителност на инвестиция 1 месец.
  Инвестиция: +€5,872.72
  Диверсификация: +589
  Прогнозна Доходност:+0.62%, достигнатата реална месечна 68.46% от прогнозната. Както споделих отвратителен кеш драг, опитах се да ловя ръчно кредити, но се отказах. Системата и модела не е насочен към ръчни покупки на първичния пазар.Но пък след като изтърпях инвестирането по моя начин, да видим сега как ще е скоростта на паричния поток плюс колко ще екеш драга.Днес е 120 ;) Уви репортите не позволяват следене колко време седят неинвестирани колко пари ;)
  Swaper_Feb_First.PNG
   
  Last edited: 30 Апр 2020
  Вальо and Santa like this.
 3. Вальо

  Вальо Одитор

  Регистриран:
  24 Май 2018
  Постове:
  92
  Лайкове:
  61
  Репутация:
  27
  Този месец ти е като лихва от банка ;)
   
  JOJOBG likes this.
 4. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Даже и повече ;) Тези системи/платформи с този кеш драг всъщност имат страхотен потенциал, поради всичките причини които водят до кеш драга. Само търпение да видим дали ще се окажа прав ;)
   
 5. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  We'd like to inform you that starting from today, Swaper has raised the regular interest rate on all loans to 14% and to our Loyalty Investors 16% (with account value above 5000 EUR).

  We've taken this step to ease the effects that the recent events have had and will have. Swaper has always been known for providing a safe and profitable place for your investments. We'd like to remind you that we've always had fixed interest rates, BuyBack security and loan term 1-2 months.

  If you're using our defaulted Auto-Invest Portfolio, you don't have to make any changes in your settings - all your new investments will come with new interest rates. In case you've customised your portfolio, please adjust the interest rate parameter from 12% to 16%.

  We'd also like to remind you that despite the turbulent times, our loan originator Wandoo Finance is experiencing increased demand for loans during the last weeks. We will continue to make more funding available while adjusting the risk assessment.

  We hope this news from our side ensure you that the return you generate on Swaper will continue being stable and we're taking necessary measurements to adapt to the situation. Please contact our Customer Support in case you have some questions or you need any help with your investments.
   
 6. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Мар.2020 - Продължителност на инвестиция 2 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +26
  Прогнозна Доходност:+4.06%,разлика:+654.84%, достигнатата реална месечна 144.09% от прогнозната. Оказах се прав ;)
  Swaper_Mar_First.PNG
   
  Last edited: 30 Апр 2020
  Вальо likes this.
 7. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Апр.2020 - Продължителност на инвестиция 3 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +1
  Прогнозна Доходност:+2.72%,разлика:+58.12%, достигнатата реална месечна 154.94% от прогнозната.
  Swaper_Apr_First.PNG
   
  Last edited: 30 Апр 2020
 8. Вальо

  Вальо Одитор

  Регистриран:
  24 Май 2018
  Постове:
  92
  Лайкове:
  61
  Репутация:
  27

  Би ли разтълкувал този ред, за да разбера аз дали го тълкувам правилно. От доста време се каня да те питам.
   
 9. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Абе и аз си го мислех че трябва малко да променя текста. Това е бенчмарк за месечната доходност за конкретния месец, взима прогнозно за цялата година, колко трябва да е на месец прихода и сравнявам с реалния постигнат.
  В конретиката на посления ъпдейт.
  При 7.4% месечно са €36.44, а миналия месец бяха €56.99. примерно че вече таблицата ми показва друга стойност.
   
 10. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Бонус Програма: От този месец вече сме +2% "Congratulations, you’ve just been granted Swaper Loyalty Bonus! This means that all your next investments will now earn an additional +2% interest."
  Рефъръл Програма: "Earn up to 2% bonuses* based on your friend's investments", детайли на: https://www.swaper.com/refer-friend, ревюто е обновено с детайли.
  --------------------------------------------------------------------------------
  Статус Май.2020 - Продължителност на инвестиция 4 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +5
  Прогнозна Доходност:+0.37%,разлика:+5.00%, достигнатата реална месечна 103.18% от прогнозната.
  Swaper_May_First.PNG
   
 11. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Юни.2020 - Продължителност на инвестиция 5 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +11
  Прогнозна Доходност:+1.93%,разлика:+24.84%, достигнатата реална месечна 164.03% от прогнозната.
  Swaper_Jun_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €49.19 | €80.69 | 164.03% | 15.91% | 157.43 лв
   
 12. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Юли.2020 - Продължителност на инвестиция 6 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: -20
  Прогнозна Доходност:+2.02%,разлика:+20.82%, достигнатата реална месечна 162.35% от прогнозната.
  Swaper_Jul_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €60.39 | €98.05 | 162.35% | 19.03% | 191.30 лв
   
 13. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Авг.2020 - Продължителност на инвестиция 7 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +30
  Прогнозна Доходност:+1.26%,разлика:+10.75%, достигнатата реална месечна 140.26% от прогнозната.
  Swaper_Aug_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €67.92 | €95.26 | 140.26% | 18.21% | 185.85 лв
   
 14. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Сеп.2020 - Продължителност на инвестиция 8 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +37
  Прогнозна Доходност:+0.59%,разлика:+4.55%, достигнатата реална месечна 111.22% от прогнозната.
  Swaper_Sep_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €71.91 | €79.98 | 111.22% | 15.09% | 156.04 лв
   
 15. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Окт.2020 - Продължителност на инвестиция 9 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: -7
  Прогнозна Доходност:+0.37%,разлика:+2.73%, достигнатата реална месечна 105.87% от прогнозната.
  Swaper_Oct_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €74.79 | €79.18 | 105.87% | 14.76% | 154.48 лв
   
  jkminkov likes this.
 16. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Ное.2020 - Продължителност на инвестиция 10месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: -45
  Прогнозна Доходност:+0.48%,разлика:+3.44%, достигнатата реална месечна 112.54% от прогнозната.
  Swaper_Nov_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €78.42 | €88.26 | 112.54% | 16.23% | 172.20 лв
   
 17. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Дек.2020 - Продължителност на инвестиция 11 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +52
  Прогнозна Доходност:+0.51%,разлика:+3.54%, достигнатата реална месечна 108.30% от прогнозната.
  Swaper_Dec_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €82.31 | €89.14 | 108.30% | 16.17% | 173.91 лв
   
  jkminkov likes this.
 18. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Яну.2021 - Продължителност на инвестиция 12 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: -69
  Прогнозна Доходност:+0.20%,разлика:+1.34%, достигнатата реална месечна 97.26% от прогнозната.
  Swaper_Jan_21_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €84.45 | €82.13 | 97.26% | 14.72% | 160.24 лв
  Бакалски сметки:
  ROI 14.05% €824.87
   
  Last edited: 1 Мар 2021
  jkminkov likes this.
 19. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Фев.2021 - Продължителност на инвестиция 13 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: +10
  Прогнозна Доходност:+0.17%,разлика:+1.12%, достигнатата реална месечна 92.54% от прогнозната.
  Swaper_Feb_21_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €86.41 | €79.97 | 92.54% | 14.16% | 156.02 лв
   
  jkminkov likes this.
 20. JOJOBG

  JOJOBG Финансов мениджър

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  490
  Лайкове:
  316
  Репутация:
  79
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Статус Мар.2021 - Продължителност на инвестиция 14 месеца.
  Инвестиция: +€0
  Диверсификация: -41
  Прогнозна Доходност:+0.28%,разлика:+1.83%, достигнатата реална месечна 92.12% от прогнозната.
  Swaper_Mar_21_First.PNG
  Прогноза | Реално | % от Прогноза | Реална | Лв
  €89.06 | €82.04 | 92.12% | 14.35% | 160.06 лв
   
  Вальо likes this.

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice