Инвестиция в Исторически парк АД?

Дискусия в 'Ценни книжа' започната от GeorgiD, 25 Фев 2018.

 1. mizernik81

  mizernik81 Финансов Аналитик

  Регистриран:
  10 Юли 2019
  Постове:
  26
  Лайкове:
  14
  Репутация:
  8
  Мишкуването е много долно майна. Особено, когато бягаш от големия дебат и хабиш енергия, единствено да работиш за имиджа си. Като спечелиш конкурса какво ще стане, бе?! Догодина с 50 лв. вход ще привлечеш повече туристи от Царевец или патроните няма да си водят гаджетата на Арбанаси ми ще дойдат да ти газят в калотиите на Неофит Рилски ли?! Кога Горнооряховския брус ще разкаже за лихвата (в пъти над пазарната), която е плащана от официалния скромен капитал на АД-то ?! Кога ще каже в какво съотношение е цената на пакет акции срещу предоставяната собственост в капитала?! Кога ще пренапише бизнес плана с реалните цифри?! Кога ще изгони оцъклените от алчност брокери, дето капарират акции с цел спекула?! Да очакваме ли и догодина същите 150 000 туристи, за които Ангел Шуменския се кълнеше в най-милото си, че ги има черно на бяло?! Кога ще признае, че парка е бутиков атракцион, нямащ нищо общо с националното въздигане и родолюбието?! Нали продажбата на златни карти щеше да приключи с отварянето на парка?! Знаете ли, че брокерите на Тогедър отново са отворили сергията с акции и обикалят като чакали, вият като линейки и облъчват хората с нереални обещания?! Ама да станете облигационери и да имате предимство при разпределяна не ликвидационния капитал нъц. Цяла седмица гледаме тъжната физиономия и мрънкотенето на гуруто им. Всички са му виновни, пък той най-хубавия, най-работливия и най-честния родолюбец. Бабината ти трънкина! Михайлов изпада в параноя, почва да му тъка за наближаващия край и набълбуканите да не потърсят физическа саморазправа за ревендж. Да ходи да си продава застраховките и книжките, а пък варненския адвокат да си влиза във владение след втория етап догодина и да се приключва вече с илюзиите. Благородната кауза ще е, ако с Вас тук спасим 5-10 шарана от набълбукване х 40 бимберика пак е добре
   
  Last edited: 28 Ное 2019
 2. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  Вижда се вече ясен тренд в лицето на феновете, следващите са инвеститорите.
  Този фен направи унищожителна градивна критика, от която Михайлов млъкна:
  [​IMG]
  Който не е гледал как И.М. нагнетява омраза към инситуциите да гледа, докато още не са го свалили:
   
 3. RUMB@

  RUMB@ Финансов стажант

  Регистриран:
  28 Юли 2019
  Постове:
  14
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Свилен Данаилов ги закопа. Тези дотолкова нямат връзка с главния мозък, че оставяйки репликите му, в момента извършват публично самоубийство. Те сепукото отдавна са почнали да го кълцат, но днес вече го правят публично. Да видим докога и "инвеститорите" им ще продължават да губят връзка с мозъка.
   
 4. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  И.М. я да ни обясниш следното, след като заяви от официалната страница на ИП, че в Министерството са олигофрени и да нямаме никакъв респект към държава, полиция и т.н., и как хората от форума сме пускали роботи, защо имаш капча:
  [​IMG]

  Да не би държавата най-накрая да и я писнало от твоя инфантилизъм и изтрщялост?
  Помни какво ти писах вчера за последиците на думите ни!

  Знаем, че си мишкува и не пишеш в този форум, та най-обективната причина за тази капча е, че следствие на неистовото ти цвилене и рев, феновете ти са гласували по десетки, ако ли не стотици пъти - с какво се различаваш от робота?

  ПП И.М. да те успокоя не натиснах "Гласувай"
   
  Last edited: 29 Ное 2019
 5. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  Реших да видя какво излиза в предефинираните търсения на хора в Google, когато напиша "Исторически Парка" и какво да гледам:

  исторически парк цени

  исторически парк измама

  исторически парк мнения

  исторически парк ад акции

  исторически парк варна откриване

  исторически парк инвестиция

  исторически парк капитал

  исторически парк пирамида

  За Google, базирано на търсенията на хората, Историческия парк, не е свързан с култура, въздигане, ценности, а Историческия Парк се свързва с инвестиция, измама и пирамида.

  Личи си какви бизнес умения имаш :)
   
 6. Maneken_v_Rodopa

  Maneken_v_Rodopa Финансов стажант

  Регистриран:
  4 Авг 2019
  Постове:
  8
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  [​IMG]
  https://trends.google.com/trends/explore?geo=BG&q=%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA

  Не се търси много в Гугъл. 7-8 търсения на седмица, с един пик от 100-тина търсения седмицата 16-22 юни (сигурно е имало събитие, но не се сещам какво тогава).

  Интереса по региони - ест Варна+Шумен.

  Сродните търсения/заявки ... там се мъдри и "исторически парк измама", с почти изцяло търсене от Варна. На периоди, като отново пик-а е 16-22 юни.

  [​IMG]
  https://trends.google.com/trends/explore?geo=BG&q=исторически парк измама

  Ако се провери търсенето за "измама" като цяло... долу сродни - на второ място "исторически парк измама" :)

  [​IMG]
  https://trends.google.com/trends/explore?geo=BG&q=измама
   
 7. Opi

  Opi Одитор

  Регистриран:
  17 Апр 2017
  Постове:
  316
  Лайкове:
  54
  Репутация:
  47
  @Maneken_v_Rodopa 0-100 е скала за популярност/интерес- нормално е да има пик все пак на 22 Юни им бе откриването, след това спад.

  Като изключим Варна и Шумен, огромна част от България не знае за парка, а по думите на Михайлов, Историческия Парк се къпе от любовта на Българите и това е най-уникалното и красиво нещо в България.
  Дори Историческия парк, според думите на Михайлов, засенчва Дисниленд в САЩ - no comment, но защо тогава толкова малко хора в България са чували за Историческия Парк.
   
  Maneken_v_Rodopa likes this.
 8. mizernik81

  mizernik81 Финансов Аналитик

  Регистриран:
  10 Юли 2019
  Постове:
  26
  Лайкове:
  14
  Репутация:
  8
  Тези преди един месец взеха разрешение за ползване на куцият им първи етап от проекта и зейнаха с големи усти да бъдат избор номер едно на българите :) Зор та зор да сложат на голия си тумбак чифте пищови :) Плиска, Царевец, Рилския манастир, Панорамата в Плевен и другите обекти, които "акционерите" в ИП припознават като своя конкуренция имат своето автентично място в Българската история и без сайта на Министерството на туризма много хора ги знаят и посещават. За сметка на това Ивелин се е впил като кърлеж в класацията, за да напомпа фалшивия имидж на обекта, в който има материален интерес, белким прилъже някой да му даде 50 лв. за вход и 40-50 бимберика за пакет акции от 200 лв. в капитала на дружеството. Всъщност най-вероятно някой наистина се гъбарка и помпа гласове на другите обекти, за да му гледа сеира и гърчовете на набълбуканите шарани в парка. Сега обикалят като чакали и вият като линейки, че лелките на касата в туристическите обекти не знаели линка за класацията в интернет. Задават въпроси с облещени очи от удивление. Добрата бизнес логика налага въпроси и по други теми. Например питайте шефа си защо не влизат кинтите от акции в капитала на дружеството, а пък плаща щедро лихва над пазарната, заради недофинансиране бе?! Питайте го, кога очаква да се обърне тренда с минусчето в ОПР. Питайте го за актуализация на бизнес плана кога ще прибирате по 5 бона пасивен доход от дивидент, щом имате самочувствие на топ оф дъ топ. Има много деситилетия да минат във доказване, фотоконкурси и ядене на кисело мляко, докато станете предпочитана туристическа дестинация, драги ми инвеститори. В очите на много хора сте недоказан бутафорен атракцион и дори анонимници. Аз разбирам страха ви от загубата на инвестицията, но не мога да ви помогна, да сте мислили повече когато се доверихте на сините очи на вашия гуру
   
  Last edited: 1 Дек 2019
 9. Barristan

  Barristan Финансов стажант

  Регистриран:
  Събота
  Постове:
  1
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Който не е разбрал за форумните магьосници, които биха взели парите на човек, изнасилили жена и убили малко дете. Става дума за щети за 200 млн + 20 млрд за държавата, взети от децата ни!  Последните 15 минути са достатъчни, за да схванете съдържанието. Гвоздеят е последните 3.
   
  Last edited: 7 Дек 2019 в 00:40
 10. JOJOBG

  JOJOBG Финансов Контрольор

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  236
  Лайкове:
  170
  Репутация:
  51
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  Боуже боуже колко мъка има по тоя свят..."масова" дезинформация бълва в тези 15 минути, но поне разбрах характеристиката на общността създадена от Алекс и Ники, долни убийци законни щото можело ;) мале мале ....
   
 11. Maneken_v_Rodopa

  Maneken_v_Rodopa Финансов стажант

  Регистриран:
  4 Авг 2019
  Постове:
  8
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  [​IMG]

  Ко реват ? Ето махнали са на случаен принцип по няколко хиляди от всеки обект (както аз казах в пост тук още преди седмици че ще стане) и са ги оставили на първо място. Видно са махали на случаен принцип, на едни 10 000, на други 2-3 000, 5 000, никаква идея са нямали колко и кои гласове са фалшиви, нагласили са си ги както им дойде и ето класацията в завършен вид. Днес бомбастичното тупане в гърдите почна, как са победили системата и роботите и не знам какво още. А реално не са победили роботите - видно от коментара им първия, но предвид големия плач са им угодили (както им обещала онази от министерството и си записала обектите на които да се махат гласове) и готово.
  Сега милиардите левове ще потекат към парка след таз победа :) хахаха
   
 12. Opi

  Opi Одитор

  Регистриран:
  17 Апр 2017
  Постове:
  316
  Лайкове:
  54
  Репутация:
  47
  Михайлов, след като четеш всичко в този форум, защо не си направиш регистрация и не отговориш на въпросите?
  Ако си сигурен и имаш доказателства за твоите твърдения, защо не съдиш хората, а ги нападаш и атакуваш на личностно ниво, говориш лъжи, заблуди и клевети? Може ли да кажеш, точно кого съм убил?!?
  Да не би реакцията ти и нужда ти за враг, да е сигнал за предстоящи необратими събития, след които не само, че няма да има дивидент, но ще има и тежка загуба за акционерите?
  Мислиш, ли че това е достойна позиция от твоя страна да клеветиш по адрес на хора, които пишат в публичен форум, все пак си управител на проект за "милиард, както казваш"?
   
 13. sve333

  sve333 Финансов стажант

  Регистриран:
  Понеделник
  Постове:
  1
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  ffdfds.jpg ffdfds.jpg С толкова арматура, бетон и тухли скоро ще можем да видим уникално по рода си бомбоубежище от Второто българско царство. Започвам да съжалявам, че не съм си закупил златна карта... :(
   
  Stasco likes this.
 14. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  Това е пример за една автентична историческа БУТАФОРИЯ!
   
  Stasco likes this.
 15. oberst

  oberst Финансов стажант

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  4
  Лайкове:
  4
  Репутация:
  3
  Какво сте се хванали за арматурата и бетона, бре? Това са нови строежи и трябва да отговарят на всички норми по ЗУТове, наредби и прочее. То цялата тази работа априори е измама защото те по никакъв начин не могат да вземат строителни разрешителни за "автентични" сгради - кой ще завери част "Конструктивна" на редени камъни или кирпич?! Още в момента, в който тези нелепи селски лъжци са обявили, че тепърва ще строят на чисто нещо "историческо", всичко историческо е изсвирясало със задна дата. Бетонът как да е, ама къде е фибранът или нещо са претупали част "Енергийна ефективност". Според кадастъра, тези бутафории така или иначе са с функционално предназначение "Сграда за култура и изкуство", т.е. режимът им е регламентиран от "Наредба № РД-02-20-3 от 21.12.2015 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата". Всеки пишман "инвеститор" да беше отворил и да чете за какво аджеба става дума. Например чл. 7 - механично съпротивление и устойчивост, безопасност в случай на пожар, хигиена, здраве и околна среда, достъпност и безопасност при експлоатация, защита от шум, енергийна ефективност - икономия на енергия и топлосъхранение, устойчиво използване на природните ресурси и прочее неща, несъвместими със "строителните норми на Второто българско царство" - ха, ха. Българинът масово обича салатката и ракийката пред телевизора и много мрази да чете, хеле пък да мисли. Големият въпрос е дали набилите пари в тази измамна схема са жертви или съучастници. То бива, бива да си престъпно тъп, ама това вече е редно да се инкриминира.

  Възниква и още един въпрос за лемурите при онази красавица Ангелкова - на какво основание и с лека ръка манипулират резултати от анкета, за която със сигурност са направени обществени разходи. Направо си плачат за одит какво са похарчили, какво са постигнали и какво са натаманили "на око" за тази простотия. Тези вресливи мошеници ли са най-упоритите, че все на тяхното да става? Не съм запознат с детайлите на тази сага с анкетата, обаче ми идва да им тресна едно официално запитване на калинките в министерството какви са я свършили конкретно с това начинание, с копие до Ангелкова, а защо не и до ВКП да ги проверят как злоупотребяват с публични средства. Толкова ли няма ентусиасти тук да им спретнем за половин час едно писмо и да ги направим пишман, че са се вързали на кряканията на тези селтаци?
   
  cvetanovv and Stasco like this.
 16. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  Забавното е че промитите фенове и инвеститори са убедени в автентичността, нали мяза на крепост, значи е крепост - това от какво е изградена, никой не го интересува. Важното е да мяза и как по този начин ще се промени културно България и как това е новият енергиен център. Нищо, че е изграден от бетон, арматура, тухли, фибран, PVC и т.н.

  За всички е ясно, че анкетата няма стойност и затова няма никаква защита от IP и т.н., но не разбрах защо точно И.М. че го правят срещу парка, ами ако някой по този начин оправдае сериозна поръчка и затова им трябва гласове?
  Отделно как министерството реши методиката за намаляване на гласове?

  Ще се радвам да прикачиш запитването тук.
   
 17. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  155
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  30
  Поредните лъжи на И.М. пропаднаха -
  1. Хора от форума и групата на Стойне са виновни за роботи - няма доказателства, няма нищо.
  2. Тези хора ще спечелят и ще съсипят всичко, оказа се, че не е така.
  3. Сайта не е хакнат - просто няма IP защита анкетата.
  4. 200 милиона не са отишли в канала, а една безсмислена анкета.
  5. Но все пак И.М. е убеден за тези милиони, очаквайте в следващото ГФО че няма да има десетки милиони лв приходи в парка - все пак нали за И.М. анкетата е манна небесна и отваря портите към златния град.
  6. Вижда се пълната бутафория - модерно строителство, със старинен облик се представя като исторически културна ценност.

  И.М. знаем, че те е страх да отговориш за парите, акциите, ГФО-то и т.н., може ли да кажеш на Радослав Николов Иванов да отговори на следния въпрос (надявам се да е поне мъж):
  Ще качи ли сканиран протокол от ГДБОП, на който ясно се виждат повдигнатите обвинения и официален документ, в който се вижда, че отпадат?
  Toва го питам в контекст на филма с ГДБОП:
  [​IMG]
   
  Maneken_v_Rodopa likes this.
 18. oberst

  oberst Финансов стажант

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  4
  Лайкове:
  4
  Репутация:
  3
  Всички знаем, че value и cost са различни неща. Стойност може и да няма, обаче са потрошени все някакви бюджетни пари за нея. Освен това, ясно е, че баш измамникът по този начин отвлича вниманието като насочва цялата пара в свирката, обаче министерството, което се издържа от нашите данъци му прави безплатен PR в момента. Най-малкото, което прави сега е, че въвежда в допълнително заблуждение балъците, че това, което правят измамниците е значимо, следователно "може пък и да е истина". При всички положения, като им се вързаха на глупостите, станаха съпричастни към този меко казано нееднозначен "проект". Ако бяха някакво НПО с неясно финасиране - как да е, обаче това е министерство и такива своеволия не е редно да остават без последствия. Утре да вземат на endorse-нат някой нов Майкъл Капустин или Иво Недялков. Понеже не знам каква е точно сагата с тази анкета, някой ако може да даде линк към данданията покрай нея. По-горе писах, че Айвълайн се въртеше покрай Ангелкова на туристическото експо в Лондон, та явно нещата не са чак толкова елементарни и с наши пари му лъскат имиджа на този див селтак, дори и да не е целенасочено, ами просто щото е много вреслив, пък те са слабохарактерни и карат на принципа "само мир да има".
   
  Maneken_v_Rodopa and Stasco like this.
 19. Stasco

  Stasco Финансов стажант

  Регистриран:
  24 Окт 2018
  Постове:
  3
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
   
 20. mizernik81

  mizernik81 Финансов Аналитик

  Регистриран:
  10 Юли 2019
  Постове:
  26
  Лайкове:
  14
  Репутация:
  8
  Най-големния мошеник е Ивелин. Веднага се аргументирам защо:
  1. Той се опитва да скипне няколко десетилетия на доказване. Дето се вика има много кисело мляко да изяде, докато парка стане действително избор на българите. Едва взели акт 16 преди 2 месеца за първия от петте етапа, газещи в кал, мижав туристически поток и прочие, той впрегна ботовете си да надуват дитирамби и балона
  2. Т.нар. работещи, в т.ч. набълбукани и доброволци висяха по спирки, молове и метростанции, за да зарибяват нищо неподозиращи хорица и да трупат зорлем гласове за тяхната кауза, т.е. губи се елемента на безпристрастно гласуване и ивелиновите орлета буквално "изнасилиха" класацията си с цвиленето и всевъзможния спам.
  3. В Министерството са махнали "на око" гласове от единадесетте обекта преди тях и класацията е била "натамънена", както се изказа горе един съфорумец вероятно "само мир да има"
  4. 2020 Ивелин ще сурвака посетителите с нов вход от 50 лв. на калпак, пак ще пустее парка, но горнооряховския брус сложи на голия си тумбак чифтето с пищови и бие тъпана колко са велики. Колко семейства ще предпочетат фалшивия парк пред Арбанаси, Рилски манастир и Панорамата в Плевен е смехотворно, но Ивелин отбягва да говори по наболелите теми с лихвата, фалшивия бизнес план и липсата на прозрачно финансиране.
  5. Ивелин демагогства, че съфорумците са готови да продадат най-милото си, да извършат грабежи и убийства, ястребинчета и тем подобни. Истината е, точно обратно: ние святкаме лампичката на лапнишараните, че ги грози финансово вътрешно, празнословно бръщолевене и облъчване с фалшиви идеали.
  6. Наближава момента, когато мастития варненски адвокат ще влезне във владение на парка и ще има ново цвилене.
   
  sve333 and Maneken_v_Rodopa like this.

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice