Инвестиция в Исторически парк АД?

Дискусия в 'Ценни книжа' започната от GeorgiD, 25 Фев 2018.

Статус на темата:
Темата е затворена за постване.
 1. Олдърмен

  Олдърмен Финансов стажант

  Регистриран:
  9 Фев 2020
  Постове:
  11
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  3
  Има един женски форум " Бг. Мама" в който пишат разни хора за " Историческа пирамида". Там горнооряховския са го кръстили Ивелин " Истината" и " Хан Търмък". Жената ми го показа и доста се посмях на коментарите.
   
 2. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  На какво попаднах в Клуб на Инвеститора:
  [​IMG]

  Очакваната печалба им я обещават като неустойка по договор. Каква е тази неустойка, след като дарител-съдружник-акционерите купуват акции в Историческия Парк, а Ивелин Михайлов казва, че Историческият Парк не е пирамида. Тогава защо консултантите на Ивелин Михайлов, продават продукт при който ще си вземеш печалбата от Историческия Парк като неустойка?

  Михайлов, знаем, че не спираш да ни четеш и се насираш от тази тема, ама прати някой от твоите лакеи да даде разяснение :)

  P.S. Лакейчето ти с розариума, Цветомир, даде ли ти 500 000 лева от новата и уникална възможност за retail инвеститорите?
   
 3. SongBird

  SongBird Финансов Аналитик

  Регистриран:
  24 Юни 2019
  Постове:
  43
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  8
  Чудя се нещо. Тoва със сциентологията някакво ново развитие ли е, последнaтa годинa, oткакто Марк ДеТурк се появи на сцената? Или е отпреди това и Марк ДеТурк е следствието?
   
 4. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Мисля, че е от години. Михайлов не го пуска като религозен сектантски вожд, нищо че това проповядва във видеата, а като световно признант финансов експерт. Този експерт за първи път от тях ги разбрах. Само не разбрах този Шиши как се вписва във философията на Михайлов за дебелите консултанти, които не струват.
   
 5. oberst

  oberst Сметководител

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  60
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  20
  Диалектика? Единство и борба на противоположностите? Dianetics? Oh, wait...

  Този Айвълайн ми предизвиква дискомфорт като го видя - има яко punchable face. Пък като му чуя селския диалект и шмекерските тъпотиите, получавам тикове за кроше в дясната ръка и ще си разлея чашата върху хартиените документи.

  За розариума не знам, обаче какъв лавандулариум е спретнал с толкова лавандули, които му дават последните си спестявания, но понеже са тарикати - срещу фиктивна неустойка...
   
  Олдърмен likes this.
 6. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
 7. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Някой гледали новата идея за вдигане на българския дух - брандиран на коли с български мотиви и символи:


  По-нагласено състезание нямаше - 2-ро място на продавач от Тогедър/Парка, а 1-вото брандиран ТИР с Историческия Парк. А се представяше като събитие за цяла България и равни права на всичките - уви нагласена работа!

  Обаче както винаги И.М. не изневери и отново виждаме поредна трагедия: за 3 дни едва 1000 са посетили и гласували на това брадинг шоу. Сигурен съм, че 1/3 от всички гласуващи са консултанчета и служители в Тогедър/Историческия Парк. Но какво се учудвам и аз бутафорен парк, показваш българщината, бутафорно състезание за българския дух въплътен в не български коли.
   
  Stasco likes this.
 8. Stasco

  Stasco Финансов стажант

  Регистриран:
  24 Окт 2018
  Постове:
  7
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  А защо нищо не се казва за 3-тото място?Автомобила на жена му,заслужено е класиран трети! А публиката явно е била равна на броя на доброволците и организаторите на събитието!Нищо чудно и онлайн да се е гласувало,защото публиката беше по-малко от автомобилите....
   
 9. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  И.М. добре си се наклал:
  [​IMG]

  Нали за теб дебел консултант не струва, а така като те гледам си във 3-4-я месец на бременност, че и гърдички си пуснал. Що така лъжеш хората? Я кажи спря с финансовите консултации и почна да се блажиш с Историческия Парк ли?
   
  JOJOBG likes this.
 10. SongBird

  SongBird Финансов Аналитик

  Регистриран:
  24 Юни 2019
  Постове:
  43
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  8
  Ивелин Михайлов споменава тази тема в последното видео. На 39-тата мин:

   
 11. Oggie

  Oggie Сметководител

  Регистриран:
  30 Яну 2019
  Постове:
  53
  Лайкове:
  29
  Репутация:
  20
  Въпреки всичко проекта си се случва. Ето едно актуално видео от страничен наблюдател. По принцип Павлин (автора на видеото) е българин от Варна но живее в Германия. Има канал който се занимава главно с влогове свързани с моторите. Надали е запознат с драмите относно финансирането на проекта. Пък и да е все тая.
   
 12. Drago9205

  Drago9205 Финансов Аналитик

  Регистриран:
  21 Юни 2019
  Постове:
  29
  Лайкове:
  11
  Репутация:
  8
  То всеобщото мнение по форумите не е дали се случва или не, а по-скоро схемата за финансиране и сумите, които цитират, че са вкарани в проекта.
  Иначе със сигурност придобива някакъв вид, особено в сезон когато е зелено. Въпросът е какви реални посетители и приходи се генерират и това съвпада ли с предварителния им бизнес план и постигат ли си таргетите?
   
  Last edited: 18 Авг 2020
 13. Nomad_pr0

  Nomad_pr0 Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Авг 2018
  Постове:
  5
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  Аз имам въпрос - подочух, че някои хора вече взимат дивиденти. Някой, който е инвестирал и е получил дивидент може ли да сподели малко повече информация?
   
 14. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Нямаше доста време - една дълга и ползотворна почивка си направих, но явно лъжите по проекта не спират. За да има дивидент, трябва да има печалба, а за да се разпредели дивидент трябва решение на ОСА, а то все още се чака. Няма как едни да вземат, а други да не вземат - дивидентът се разпределя пропроционално към всички акционери.

  Влязох в другия форум и какво да гледам - активно разпордаване на имоти около парка:
  https://prikachi.net/image/ne.wA4GT

  Само се питам защо толкова оферти има за продажби на имоти? Да не би защото някои си дават равносметка за реалността.
   
 15. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Благодарение на споделяне в другия форум, вече всеки може да разгледа свободно ГФО-то на 2019 - директен линк от тук https://www.docdroid.net/TtoagLA/gfo-pdf
  А благодарение на това споделяне в капитал https://www.capital.bg/specialni_iz...in_mihailov_spirame_da_predlagame_akcii_sled/ , вече знаем, че ИМ излъга:
  [​IMG]

  От това, което успях да прочета набързо от ГФО за 2019 година се разбира, че:
  * няма 300 хиляди посетители както бе по план за 1-вата година
  * няма 47 милиона в приходи по план, а само 500 хиляди лева
  * Исторически Парк АД е с отрицателен счетоводен капитал от близо 2,6 милиона лева
  * Исторически Парк АД има дългосрочни задължения в размер на 13,489 милиона лева по облигационни заеми!!!!!

  С други думи успех на акционерите!
   
  Last edited: 14 Окт 2020
  Maneken_v_Rodopa likes this.
 16. GrandeTartaria

  GrandeTartaria Финансов стажант

  Регистриран:
  14 Окт 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Няколко неща искам да кажа като искам и да привлека внимание към някои подробности за които не се замисляте понеже се вглъбявате само в парите може би поради икономическото ви образование и искам да ви благодаря, че ме подсетихте за останалото, което ще ви кажа. Цялата банда която е обект на интереса ви са все някакви лего човечета, които им личи по кривите и асиметрични физиономии на лицето, че са измамници и много неща ги издават. Има няколко науки освен психологията, които ще ви помогнат да ги разпознавате като френология, физиогномика и криминална антропология. Тези "хора" НЕ СА БЪЛГАРИ! Те са евреи и им личи като са пълни с дефекти било то говора или други физически такива недъзи по тялото им. В най-добрият случай да имат някой дядо/баба циганин или нещо подобно, но не са българи. Оставете пирамидата за 70млн настрана и се замислете в буквалния и преносния смисъл ПО-ДЪЛБОКО. Какво има под този каменист замък, какво е имало или какво ще има и дали крайната цел не е земята отдолу. Дали селото не е набелязано да бъде като езерото Озарк от сериала? Съществува план за тоталното унищожение на България и Българите до 2030та година като това е закана на самият Родшилд, а също и геополитически прогнози за обща граница между Полша и Турция на дунава по проект за Интермариума или по-точно как да се раздели междуморието от балтийските държави до черно море за да не могат да се установят икономически и търговски отношения на две големи държави Германия и Русия. Общо взето да се предотврати немската мисъл да се съедини с ресурсите на тайгата. Ще ударят имотния пазар и ще вземат земята ни. Ето анализ по темата: https://tofeurope.blogspot.com/2020/01/blog-post_19.html

  Другото интересно нещо, което може да е важно и трябва да се провери е да се запитаме какви природни богатства и ресурси има под с.Неофит Рилски? Ето какво друго може да се прочете в уикипедия: "
  На 3 км от селото се намира най-голямата електроразпределителна подстанция „ВАРНА 750/400 kV“. Строежът ѝ започва през 1983 г. Замисълът е да се докара нова енергийна мощност за България от бившия СССР, която да се използва, ако откаже някой от двата 5-и и 6-и реактор, които са по 1000 MW. Строи се успоредно с електропровода „Съединение“ 750 Кв, който е входен.

  В уредба 750 кВ се разделя на 2, минава през трансформатори и излизат 2 по 400 кВ, с мощност по 1240 МW, по-голяма от V-ти и VI-ти реактор на АЕЦ „Козлодуй“. В уредба 400 кВ се разпределя на 4 изходящи електропровода. Има резервни полета, които са замислени за вкарване на електропроводи от АЕЦ „Белене“." Новият АЕЦ е геополитически проект с интерес от много държави, големи корпорации, частни и всякакви други разузнавания, като това допълва и проекта за дунав мост-3 при гр.Свищов. Друго интересно съвпадение е, че Свищов и Горна Оряховица са в една област и че камъните от които са правени възстановките в гр.Нове в местността паметниците до гр.Свищов са същите като тези в Историческия Парк. В и около свищов си има много малки мини исторически паркчета и постоянно никнат нови и нищо чудно да има някаква дълбока връзка тип "deep state", но преди да ви скимне в главата някоя глупост с цел сарказъм се замислете над фактите и кой стои зад анимационният герой Ивелин Михайлов.


  ПРОСТИЧКО ВИ ГО ОБЯСНЯВАМ! Slo4aenos Ne miSLIA11!!1
   
 17. Maneken_v_Rodopa

  Maneken_v_Rodopa Финансов стажант

  Регистриран:
  4 Авг 2019
  Постове:
  10
  Лайкове:
  5
  Репутация:
  3
  Приходи от услуги 284 000лв - това ще да е вход/билетчета + дори много вероятно цена, ако е имало за гид + разни други услуги като езда, стрелба с лък и т.н. Но да речем само от билети. И да речем, че 1/2 са плащали по 30лв вход, и 1/2 с карти с намаление и т.н. и средно цената на човек за билет е паднала от 30лв на 15лв ... 284 000 / 15 = 18930 човека. Какви 300 000 посетителя, какви блянове. И от тез 19 000 да не мислим колко са всъщност "инвеститори" в парка, дето ходят с картите си да го посещават. Демек плащат, а после от своя си билет ще чакат дивидент (някога, евентуално). Защото определено са се изредили почти всички поне по веднъж и са си платили входче, макар с карта и намалена цена. Така че освен тях истинските посетители се съмнявам дори да са били над 10 000. А там някой помня се тупаше как още първата година ще докара едни 100 000 чужденци - къде са, не се знае. Нямаше и корона за оправдание тогава.
   
  Drago9205 likes this.
 18. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Прелюбопитна информация четем в ТР:
  https://portal.registryagency.bg/CR/Instructions?incomingNumber=20201002233158

  Паркаджиите са решили, че може да се мине без списък с акционерите на ОСА. Защо ли си мисля, че дребния акционер не е имал глас в цялата дейност?
   
  jkminkov likes this.
 19. hitman47

  hitman47 Финансов стажант

  Регистриран:
  5 Авг 2019
  Постове:
  5
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  Дребните акционери никога не са участвали в събрания на дружеството, нито са гласували отчети или каквото и да е. Всичко става тайно от тях.
   
 20. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Един познат ми прати това видео, в което виждаме как поредният лакей на ИМ, обяснява как паркът е бил направен, не е пирамида, нищо че се губят едни 60 милиона и няма туристи:


  Руменчо, тъй като дейно ни четеш, ще споделиш ли с нас - шефът ти ли излъга в Капитал или има липси за 60 милиона лева? Както и на колко лелки си им пробутал идеята да си продадат жилището и да купят акции в Историческия Парк?

  Предаврително благодаря.
   
  Last edited: 21 Окт 2020
Статус на темата:
Темата е затворена за постване.

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice