Инвестиция в Исторически парк АД?

Дискусия в 'Ценни книжа' започната от GeorgiD, 25 Фев 2018.

Статус на темата:
Темата е затворена за постване.
 1. Drago9205

  Drago9205 Финансов Аналитик

  Регистриран:
  21 Юни 2019
  Постове:
  29
  Лайкове:
  11
  Репутация:
  8
  Особено интересно ми е как маниерът на говорене и изказът на всички около ИП е като по калъп, това ми беше една от първите червени лампи още преди време.
  Само не разбрах, защо феновете на ИП мишкуват, нападат критикуващата аудитория и пускат такъв тип видеа без всякаква стойност, вместо да излезнат като мъже в 1 видео и да коментират въпросите около ГФО за 2019 и последните "пикантерии" около парка.
   
 2. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Защото нямат собствено мнение и повтарят това, което им се каже. Най-трагично е като им видиш фейсбук профилите, ИМ пусне нещо и в същия момент десетки продавач-консултанти на тогедъра шейрват поста.
  Мен друго ми е интересно: нямат собствено мнение, 1) защото са тотално зомбирани или 2) защото знаят, че лъжат и подвеждат хората и затова го карат по скрипта или 3) и двете.
   
  Drago9205 likes this.
 3. SongBird

  SongBird Финансов Аналитик

  Регистриран:
  24 Юни 2019
  Постове:
  43
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  8
  И двете. Нормално е, човешка природа. Много по-лесно е да живееш със себе си ако не се възприемаш като мошенник. По-лесно е да се бръснеш, щото може да се гледаш в огледалото. Затова, най-важната част когато тръгнеш да лъжеш другите е първо да започнеш от себе си. Щото алтернативата е, каква, да възстанат на ИМ, да взривят живота си - такъв какъвто е - и да почнат да градят наново? По-лесно е да се каже, отколкото да се изпълни. А и, не е като да е всичко измама - получават доходи хората, хранят семействата си, Историческия Парк продължава да се строи, гледам правят косплей редовно, има активности. E, няколко яйца ще бъдат строшени, но иначе няма как да се направи омлета... ако ми простите метафората.
   
 4. GrandeTartaria

  GrandeTartaria Финансов стажант

  Регистриран:
  14 Окт 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Тва е паразитски механизъм схема за смучене и пренасяне на капитали от едно място в друго това не е направено от обикновен гуру-смешник ала бай Тонкин, не че той не е дърти кайк като тия ама някои сили стоят зад тия "сладкодумни" копелета обработващи скотонаселението от години. Личностното развитие е една измама и да им пикая на измишльотините. Докато се задействат прокуратури и съдилища тия ще са на др край на света, а дори и да ги хванат тайният кръг ще им даде малко години, докато истинската работа е свършена и истинските мозъци на операцията са постигнали целта си, а тя не е просто да се крадат пари, ами тия пари отиват за нещо. Все едно не сте наясно как службите си събират пари за операциите днешно време, когато държавата е мъртва като субект?????
   
 5. SongBird

  SongBird Финансов Аналитик

  Регистриран:
  24 Юни 2019
  Постове:
  43
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  8
  Форума пак му е в устата:
   
 6. GrandeTartaria

  GrandeTartaria Финансов стажант

  Регистриран:
  14 Окт 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Човека ви намеква да му пишете на ЛС ачик ачик да се разберете за някой лев да спрете да го плюете щото явно яко сте му бръкнали в гъза с боксова ръкавица. Много йезуитски подход хаха
   
 7. SongBird

  SongBird Финансов Аналитик

  Регистриран:
  24 Юни 2019
  Постове:
  43
  Лайкове:
  6
  Репутация:
  8
  Пак е ползвал ютуб канала за вътрефирмена комуникация.
   
 8. Кой е Стойне Василев :)

  Кой е Стойне Василев :) Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Яну 2021
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Колеги, понеже виждам, че доста упорито критикувате Исторически парк от години, както и споделяте и коментирате и видеата на неговия създател Ивелин Михайлов, вярвам, че следите темата отблизо с една едничка цел - да предпазите хората, които обмислят инвестиция в проекта от допускане на финансова грешка. Личи си желанието ви да бъдете обективни и от полза за другите. Поздравления за което!

  Направи ми обаче впечатление, че някакси пропускате да споделите и коментирате видеото, в което се разкриват доста интересни факти уличаващи Стойне Василев в преднамерени и целенасочени действия в посока манипулиране на общественото мнение против Исторически парк и в полза на бизнеси и инвестиции, предлагани от Карол.

  Това не е ли подходящо за споделяне?

   
 9. Santa

  Santa Финансов Контрольор

  Регистриран:
  5 Май 2017
  Постове:
  200
  Лайкове:
  153
  Репутация:
  51
  Виждам някои интересни неща, обаче по-голямата част от видеото се състои от спекулации и конспирации, както обикновено. Ивелин е много добър в това да вземе косвен и често несвързан факт и да измисли цяла история около този факт, която представя негов опонент в лоша светлина. Щом да опростява комплексни събития, като преднамерено запълва неяснотите с негови си предположения, му носи удовлетворение, това е негов избор. Но това в никакъв случай не е добра аргументация.

  Например не успях да разбера как стигат до заключението, че Стойне Василев не е независим финансов консултант само на база на това, че е имал някакво партньорство с Карол и ги е рекламирал в сайта и имейл листа си. За да се твърди, че Стойне Василев не е независим консултант, трябва да се знае какви са отношенията му с Карол - например дали получава комисионна на база на изпратен клиент по същия начин, по който консултантите на Together получават комисионни от застрахователни дружества, или просто Карол са му платили за реклама в публичното пространство и имейл листа. Във втория случай не се променя непременно независимостта на Стойне Василев като финансов консултант, тъй като партньорството му с Карол не се отнася за консултациите му.

  Тези видеа са ПР акция на Ивелин, при това не много добра. Определено има какво да се научи от човека Ивелин Михайлов, но често изразява нелогични и/или недоказани твърдения. Сякаш границата между факт и мнение е размита в неговата глава. Може би тази целеустременост и желание да се докаже като по-добрия му е помогнала в бизнеса и продажбите, но определено не помага, когато трябва да представи и защити теза.
   
  Dollar_dollar_bills likes this.
 10. Кой е Стойне Василев :)

  Кой е Стойне Василев :) Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Яну 2021
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3

  Във видеото по категоричен начин се доказва, че Стойне Василев преднамерено и целенасочено споделя статията на Капитал против Исторически парк. Видни са и лъжите му, че не бил казвал нищо лошо против проекта, като самата статия на Капитал го опровергава.

  По отношение на неговата "независимост", как се доказва дали Карол му плащат комисионни? Тази информация би била доказуема само ако е официална. Ако пък просто му плащат за реклама, защо е премахнал тяхната реклама от сайта си веднага след като е бил изобличен от Ивелин Михайлов? Ако той публично и масово насочва хората към инвестициите на Карол, как да бъдем сигурни, че не го прави и в своите консултации? И кое въобще го прави независим?

  Предвид и лъжите за тази несъществуваща асоциация на личните финансови консултанти, които използва като начин да печели доверието и да гради авторитета си, как да вярваме на експертизата и безпристрастността на този "експерт"?
   
 11. Santa

  Santa Финансов Контрольор

  Регистриран:
  5 Май 2017
  Постове:
  200
  Лайкове:
  153
  Репутация:
  51
  Именно, не можем да бъдем сигурни в много неща. Проблемът е, че Ивелин си сглобява удобна за него история на база на твърдения, за които не сме сигурни дали са истина, и после пуска тази история в ефир. Това е не само манипулативно и непочтено, но и подсъдимо.

  Не съм адвокат на Стойне Василев, така че не мисля да влизам в тази роля. Коментарът ми по-скоро се отнася за цялостната реторика на Ивелин, отколкото за конкретния случай със Стойне. Виждал съм и преди да използва тази стратегия за злепоставяне на "опоненти". Набележи ли си някой, няма ни най-малко ограничение в нещата, които е способен да покаже и наговори срещу този човек. Сещам се за случая, в който беше споделил снимка на половия член на негов "враг" в ефир, която снимка му е била изпратена на лично съобщение. Ясно е, че Ивелин не признава закони, но поне може да покаже някакви наченки на етика.
   
  Last edited: 29 Яну 2021
  Dollar_dollar_bills likes this.
 12. Вальо

  Вальо Одитор

  Регистриран:
  24 Май 2018
  Постове:
  93
  Лайкове:
  61
  Репутация:
  27
  Всъщност какво общо има Стойне Василев с парка, че да го коментираме в тази тема? Какво, как и дали прави нещо с Карол също не касае темата. И не е за пренебрегване факта кой подбутва темата в тази посока - нов юзър с "интересно име".

  Ако е толкова интересна за вас тема, можете да отворите тема конкретно за Стойне Василев и всеки да си каже каквото има за нея. Това преплитане на теми, не мисля, че е полезно на някой. Много хора споделиха тази статия преди време, много хора съм видял да се изказват доста по-остро за парка в темата, а и в интернет пространството. Ще коментираме ли всеки един от тях...

  За парка е факт, че тотално се разминава с обещанията по "проект", доходност и т.н. Едва ли Стойне Василев е проблема на този парк.
   
 13. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  @Кой е Стойне Василев :) разбрахме, че имаш фетиш към този човек, но това не е тема за Стойне Василев, а за Историческия Парк. Инвеститор ли си в Историческия Парк или си псевдо консултант продавач? Ивелине ти ли си :)
   
  jkminkov and Maneken_v_Rodopa like this.
 14. Кой е Стойне Василев :)

  Кой е Стойне Василев :) Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Яну 2021
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Охоо, нещо цензура ми се струва се опитваш да налагаш, май? Как да не е тема за Стойне Василев, при положение, че той бе един от двигателите, които задействаха пропагандата против Исторически парк още от самото начало. Нима не е добре да покажем какви хора са сипели и сипят мръсотия против проекта?

  Какви са техните подбуди и каква е била мотивацията им, за да го правят? Скорооо, много скоро ще разберем и за тях повече. ;)

  Нека хората знаят кой и защо пише активно и говори против Исторически парк. Или това не е важно за темата?
   
 15. Вальо

  Вальо Одитор

  Регистриран:
  24 Май 2018
  Постове:
  93
  Лайкове:
  61
  Репутация:
  27
  Това ли са хората, които провалиха бизнес плана на парка? Те ли са хората, които не могат да изкарат годишен финансов отчет с цифрите, които Ивелин посочва? Те ли са хората, които спират тъплите да ходят в тази бутафория? Къде са 500000 посетители на година... Айде малко по-сериозно! Те сигурно и на строежа на магистрала Хемус пречат, че 50 години да не може да се завърши...
   
  jkminkov likes this.
 16. Кой е Стойне Василев :)

  Кой е Стойне Василев :) Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Яну 2021
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Относно темата за слабостите на бизнес плана и реализацията на проекта, мисля че достатъчно сте компетентни да пишете вие - финансовите гурута, скрити зад анонимни профили, или поне така съм забелязал да правите от години.

  Разбирам, че се дразниш на разкритията за истинските подбуди на хората, които атакуват Исторически парк, но не разбирам защо се дразниш?

  Защо не е добре, според теб, да се покаже КОЙ и ЗАЩО плюе по проекта от години?
   
 17. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Отовори си тема и пиши, ако искаш и за Папата, до тогава може ли да обясниш как влизат парите в парка, след като няма увеличение на капитала? Предварително благодаря.
   
  jkminkov likes this.
 18. jkminkov

  jkminkov Одитор

  Регистриран:
  19 Май 2020
  Постове:
  109
  Лайкове:
  38
  Репутация:
  30
  А ти щото си много открит, клоун смешен!
   
 19. Кой е Стойне Василев :)

  Кой е Стойне Василев :) Финансов стажант

  Регистриран:
  29 Яну 2021
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Защо не се обадиш и да попиташ лично Ивелин Михайлов това, което те интересува. Има му телефонния номер навсякъде. Ако все пак ти е трудно да го откриеш, ми пиши да го дам. :)

  Относно темата за Стойне Василев, благодаря ти за идеята! Ще го направя.

  Между другото би ли ми отговорил и ти на въпроса: Защо не е добре, според теб, да се покаже КОЙ и ЗАЩО плюе по проекта от години?
   
 20. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Да получа някакви скалъпени лъжи? Отварям Търговския Регистър и в него виждам документи, които ясно и точно показват, че няма увеличение на капитала, компанията е на счетоводна загуба и няма десетки милиони приходи за 2019-та година от обещаните стотици хиляди туриста.
   
  jkminkov likes this.
Статус на темата:
Темата е затворена за постване.

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice