Инвестиция в Исторически парк АД?

Дискусия в 'Ценни книжа' започната от GeorgiD, 25 Фев 2018.

 1. GeorgiD

  GeorgiD Финансов стажант

  Регистриран:
  25 Фев 2018
  Постове:
  15
  Лайкове:
  1
  Репутация:
  3
  Не очаквах, че такъв развой ще има темата - след като си взех преди месеци решението много хора споделиха моите опасения.

  Искам да споделя друго инфо - в началото на месеца едно момче от групата на Тугедър - Християн Велев, ме контактна директно във фейсбук и ми пусна voice съобщения - с две думи искаше да ми продаде не само книгите, а как щял да ми помогне да постигна финансовите си цели, защото е изчел 100-ци книги и има огромен опит. Лошо няма ама момчето според мен няма и 19 години - какъв житейски, финансов, бизнес опит ще ми даде не знам, но както. Беше много настоятелен нищо, че няколко пъти му казах, че част от книгите съм ги чел, а и няма иинтерес в момента да ми помага(когато съм купил книгите, след като ги прочета едва ли не щял да ме менторира) - добре са го обучили, да търси всякакви пътища и да говори каквото намери за добре, но да не получи отговор НЕ ... е получи от мен. Мислих си, че повече няма да ме занимават, но това беше до преди няколко дни когато г-жа Стоянова реши да си пробва късмета. Оставих я да си каже каквото имаше да казва, след като разбра, че не желая никакви пенсионни продукти и че не искам да инвестирам в живото застраховане, то и на мен ми предложиха инвестиция в парка. След като четох и проучих нещата и зададох няколко въпроса, на които не можа да ми отговори и каза елате на среща не е за телефон или пък ще говорите с друг консултант, който е по-запознат реших тотално да я отрежа, но преди това се пробва и на мен да ми продава карти. Не ми се слушаше вече и разговора приключи по бързата процедура. Интересното за мен е явно пускат младите надежди с продажба на книги и след това почват по-сериозните продукти - фондове, застраховки и парка да не забравим, но ако не искаш инвестиция поне купи карта ... разгледай фейсбука на Ивелин Михайлов, Георги Детелинов и на още консултанти от групата и ми прави впечателние, че карат всеки, който купи карта да се снима и това се споделя с цел симулиране на висока акивност - та се зачудих вече този парк с продажба на карти ли решават да го финансират?
   
 2. Opi

  Opi Одитор

  Регистриран:
  17 Апр 2017
  Постове:
  238
  Лайкове:
  40
  Репутация:
  30
  Е как е инвестирал или по-точно кога е инвестирал тези 20 милиона, след като Михайлов каза, че са теглили облигация с по 40% лихва защото не искал да вложи всичките си пари ... а по спомен облигацията май беше 300к?
  Отделно ако е инвестирал 20 милиона лични средства, защо не се виждат в отчета на парка нито за 2016 нито за 2017?
  Знам, че Михайлов продава мечти, но консултантите на тугедър явно продават небивалици :D
   
 3. SpaceZeaLoT

  SpaceZeaLoT Финансов Аналитик

  Регистриран:
  3 Май 2018
  Постове:
  26
  Лайкове:
  13
  Репутация:
  8
  Не е "разказано и рекламирано" така разбира се :). Това са прости мои размисли и сметки. В рекламата е почваш да вземаш 5000лв едва ли не веднага.. и се набляга на 5000 с възможност без проблем да са и 20 000.. толкова положително звучи.. че направо не на година.. ами на месечна база ти се създава впечатление че е.. И лелките (а ако съдя по снимките) и не само.. кълват яко ;). Теглиш сега едно кредитче 42к колко е.. и си осигурен до живот :). Пенсионирал си се..
   
 4. Aleksandar Dyakov

  Aleksandar Dyakov Owner ФорумФинанси

  Регистриран:
  12 Мар 2017
  Постове:
  399
  Лайкове:
  165
  Репутация:
  61
  Във видео клиповете им това пише - огромен потенциал :)

  Но дори и да имаш 1 година повече в дивиденти, то няма да има кой знай каква разлика в крайния резултат - затваряш от раз пари за 4-5 години ... ликвидния риск е валиден.
  Да не са ти предложили и на теб кредит?
   
 5. Opi

  Opi Одитор

  Регистриран:
  17 Апр 2017
  Постове:
  238
  Лайкове:
  40
  Репутация:
  30
  Явно кредита е любим на Михайлов - облигация с 40% лихва, кара новите акционери да инвестират като теглят кредити - като по този начин единия кредит плаща другия :D
   
 6. gaffana

  gaffana Финансов стажант

  Регистриран:
  8 Май 2018
  Постове:
  10
  Лайкове:
  3
  Репутация:
  3
 7. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  Нещо почна да ми се гади от новата им стратегия - влизат в училищата пробутват си продуктите на най-уязвимите и лесно манипулириуеми същества - а именно нашите деца. Колко ли замаскиран патриотизъм са им говорили. Колко ли неща са им говорили за царства и замъци ... колко ли са им говорили за едно много хубаво място, което се нарича исторически парк и как да дойдат с мама и тате ...

  [​IMG]

  Сега разбирам, защо ИМ и всички от Тугедър, нон стоп пускат на фейса си снимки на хора със златните карти - явно все по трудно се намират нови баламурници за акции, но когато всеки ден се бълват снимки с карти, то се симулира огромна активност и търсене. А когато вече вкараш и децата ти да продават това много хубаво място и как трябва да отидат да го видят ... то друго нищо не им трябва.

  Но както винаги държавата е далече от тези работи - а да не говорим за КФН, КЗК и т.н., които проспаха колко нарушения. И с тази смяна на модела, а именно с карите да се финансира проетка, тотално ще проспат всичко.
   
  gaffana likes this.
 8. hjers

  hjers Финансов стажант

  Регистриран:
  7 Сеп 2018
  Постове:
  14
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  То тази държава проспива редовно застрояването на дворовете на действащи училища, а ти искаш след някакво си посещение да последват санкции. Я се дръж по-сериозно и без такова учудване за случващото се...
   
 9. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  Удуването ми е, че спряха да говорят за акции, за сметка на карти и се учудвам до какво ниво са слезнали.
  А иначе това с държавата и институциите, го вкарай в контекст с цялата темата ... иначе никога нямаше да го спомена :)
   
 10. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  Що за жалък маркетинг правят - толкова ли не останаха хора да купуват тези карти? Питам се дали изобщо я купил тази карта или Михайлов му я дал, за да се снима и после трябва да я върне:
  [​IMG]
   
 11. JOJOBG

  JOJOBG Финансов Контрольор

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  198
  Лайкове:
  145
  Репутация:
  51
  Location:
  Sofia(Plovdiv)
  умф... ако някога решите да си губите времето да им гледате клипчетата в тубата ще видите, че се интервюирът едни други си :)
   
 12. hjers

  hjers Финансов стажант

  Регистриран:
  7 Сеп 2018
  Постове:
  14
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Темите им във Facebook страницата се споделят много активно. И познайте от кои хора - такива, които директно в профила им пише, че са служители на together?
  Ако имаха малко по-добра креативност да са направили наистина интересен новинарски канал в който могат всяка изграждана сграда да я представят и обясняват какво представлява. Така щяха да съберат наистина много външни потребители, което е тяхната цел...
  Но както често се случва в БГ - ако си умен, то ще те сринат в началото. Ако не си - то ще те подкрепят на думи, за да се развиеш и сам от собствената си некомпетентност да се провалиш, но малко по-далеч в бъдещето.....
   
  cvetanovv likes this.
 13. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  Голяма история има в тази снимка - скоро е махнат кофража на бетонната плоча и работник реди каменна облицовка - как да не дадеш пари за тази историческа гледка:

  [​IMG]

  Само не разбрах, най-големия в света или в България ...
   
  Stasco and JOJOBG like this.
 14. Stasco

  Stasco Финансов стажант

  Регистриран:
  24 Окт 2018
  Постове:
  1
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Вече го презентират като исторически Дисниленд и се сравняват директно с френския Дисниленд.А до скоро твърдяла,че ще е исторически парк.Попитах ги,какво точно би привлякло туристическия поток, при условие, че всичко е пълна бутафория,строежи от бетон,облечени с камък или използването на стоманени греди?Попитах ги също така,колко голям трябва да бъде паркинга на обекта,за да събере автобусите на туристите, ако всички идват групово и броят им е планирания от 1200 дневно?Няма смислен отговор, но пък само на 400 км от парка се откривало най-голямото летище в света.Последните данни са,че май месец е откриването....
   
 15. Santa

  Santa Одитор

  Регистриран:
  5 Май 2017
  Постове:
  115
  Лайкове:
  98
  Репутация:
  37
  Идеята изглежда интересна и оригинална, но за изпълнението не съм толкова сигурен. Този проект направи някакъв фурор в интернет с мнения в двете крайности. Ще следя развитието му.
   
  Stasco likes this.
 16. hjers

  hjers Финансов стажант

  Регистриран:
  7 Сеп 2018
  Постове:
  14
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Много си ги засегнал с тази "каменна облицовка", че цяло видео са ти направили:

  Иначе малко смешно ми прозвуча забележката им някъде в клипа, че камъните ги доставят на майсторите с ръчно теглена макара, както се е правило в древността. Та то самият майстор никак не е на древен вид строежно скеле...
   
  Stasco likes this.
 17. Kamen4321

  Kamen4321 Финансов стажант

  Регистриран:
  8 Ное 2018
  Постове:
  1
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Хорица,

  За пръв път влизам по тези форуми и малко се стреснах ... Този човек "Dollar_dollar_bills", ти пичага през X период от време влизаш да сипваш УЖАСИ и да МРАЗИШ, "Нещо почна да ми се гади от новата им стратегия - влизат в училищата пробутват си продуктите на най-уязвимите и лесно манипулириуеми същества"

  Значи, ти седиш във вас пред компа и мразиш човеците които се занимават да ходят по родопските села да раздават комиски за Кубрат ??? Обясняваш, че манипулират малките деца :D може би 70% циганетата по класните стаи и тях ги манипулират да инвестират в И.П. ??? А вие седите и му се радвате на "доллар_доллар_биллс" ??? Вярно, че си имаме такъв гадничък ген да се мразим и да си правим гадно един на друг, ама чак пък толкова ..... Надявам се да откриеш душевен мир за себе си и хората около теб, би ми било интересно да разбера какви неща са ти се случвали в живота, че толкова много са искаш да изхвърляш помия по другите ....

  Аз от инвестииции или пари толкова не смея да твърдя, че разбирам, но от човешко поведение имам някаква идея. Не вярвам, че И.М. има за цел тепърва да забогатява и да мами който и да е ... Ако наистина не си е сметнал нещата и се провали, еми лошо.

  До няколко години, ще видим какво ще стане, но моля ви опитвайте са да бъдете по-реалистични от към преценка и адекватност човешка. Пък от финасии, всеки си прави избор.

  Поздрави,
  С уважение
  Камен
   
 18. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  @Kamen4321 явно не си чел нещата от тази тема - ще разбереш, че няма за какво да се стряскаш, те така си манипурат от край време. Но виждам и че на теб ти влияят. Защо ли?

  Ако София се намира в Родопите, значи нещо яко си скаран с географията, а ако на снимките това са 70% мургави деца, то си и за очен лекар. Никъде не съм казал, че им се предлага да инвестират - ще се радвам да не вкарваш чужди думи.

  Тази тема има много смяляна информация за ивнестиране в парка - информация предоставена от хора, които са говорили с групата на И.М. и обяснват как само обещават и мажат само и само да се инвестират, т.е. отново виждаме манипулациите, но да се фокусираме над товята силна страна.

  Какво оценка даваш за поведението си - влизаш във финансов форум, 1-вия ти пост не е свързан с финанси, а в адвокатура. Отделно градиш фактологически грешна теза, но за сметка на това ми даваш оценки и препоръки.
  Сам ли ще си кажеш, че си инвестирал в парка или най-малкото си купил семейните карти :D А може да имаш някаква друга цел?
   
  JOJOBG and Вальо like this.
 19. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Сметководител

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  79
  Лайкове:
  33
  Репутация:
  20
  Топло, топло:

  https://www.capital.bg/biznes/finan...nalojila_globi_na_chetiri_nebankovi_kreditni/

  Някой да не се обърка, че това са двама различни хора, все пак директорът на историческия парк се бори за България, малкия човек и най-вече той няма нищо на свое име и раздва всичко на бедните:

  [​IMG]

  @Nomad_pr0 сега разбирам защо са те увещавали в кредити.
   
  cvetanovv and JOJOBG like this.
 20. JOJOBG

  JOJOBG Финансов Контрольор

  Регистриран:
  20 Авг 2018
  Постове:
  198
  Лайкове:
  145
  Репутация:
  51
  Location:
  Sofia(Plovdiv)

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice