Колеги въпросът ми е в коя банка е най изгодната спесовна сметка по отношение на лихвен %,валута и т.н.
В никоя - все пак не може да биеш инфлацията. Избери си банка с готино онлайн банкиране и дръж на сметка само пари за транзкационни нужди
Procredit 1 % за 12 месечен. Все още води всички останали по вдигане на процентите на депозитите. 0.50% спестовна без ограничения за брой транзакции, минимално салдо и т.н. Тип Уникредит и ПИБ спестовни сметки. Валутни спестовни вече става сложно, не мисля че има голямо разнообразие освен лев и евро. Моите лични 2 стотинки по темата.
Всички банки в момента предлагат горе долу едни и същи лихвени проценти, близки до нулата, взависимост от периода на затваряне на парите са макс.до 1-1,5%. Това означава, че фактора доходност не би трябвало да има значение при избор на депозит. По-важните фактори според мен са сигурност на банката и валута. Бих избрал чужда банка (напр. БНП Париба) и валута, напр. Евро.
Явно са доста добри щом успяват да въртят понзи схема вече 10 години. Според мен не са, което не означава че не може да са сбъркали сметките и да фалират по обикновения начин.
Бондора работят вече 10 години, моделът на Go&Grow е ясен и прозрачен, а доходността е разумна. Това е нетипично за Понци схема. Освен това от Бондора предупредиха за възможно бъдещо ограничаване на възможността за депозиране на пари в Go&Grow или намаляване на доходността, ако инвеститорският интерес е по-голям от наличните кредити в платформата. Една Понци схема нито би обявила подобно нещо, нито би предприела такива мерки. Гаранция няма, но ми изглежда малко вероятно Бондора да е схема.
А на какъв дневен ред стои при вас инвестицията в договорени фондове? И кои от тях са привлекли вашето внимание?