Здравейте, Реших да Ви споделя техниката си за ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ Пиша си в тетрадка какво трябва да се направи и до всяка задача ограждам квадратче. Когато съм готов със задачата – маркирам квадратчето и съм доволен от видимият резултат. Има нещо магическо когато човек записва и вижда РЕАЛНО своят резултат. Продуктивността ми скочи значително.
Това си на практика to-do лист. Изследвания са показали, че човек наистина се влияе повече от това да види нещо "черно на бяло" отколкото да си знае, че е направил дадено нещо. Действа мотивиращо Но, от друга страна може и да подейства зле защото като видиш някакви неща заплашително да те гледат от тетрадката и по някаква причина не можеш да ги отметнеш.
Добра стратегия. Аз съм изключително зает в ежедневието си и мога да кажа, че такива друбни техники почагат изключително много. Точно това не съм го пробвал, но може би е време. Лично аз най-вече спозвам няколко основни принципа: -да не си губя времето за излишни дейности, които мога да свърша онлайн -никога не се бавя излишно - винаги ходя максимално бързо, не се шлая, ни влизам по разни магазини служби и т.н без да свърша поне няколко неща наведнъж, тъй като ако не ги обединя ще трябва да чакам няколко пъти -не си губя времето в интернет фб и тем подобни - смартфонът е нещо които може да ти помага да си вършиш работата, а не играчка. Работя от него дори и като ми се наложи да пътувам в градския транспорт. -всяка вечер спя по 8 часа на ден. Недоспалия човек е неефективен, в крайна сметка губиш много повече време ако не сш се наспал - за коино мога, наемам хора да ми го свършат. - образовам се постоянно. Така съм по-ефективен наясно с нвите неща и не губя време в чудене и маене. И много други неща, но това са основните.
Аз не съм фен на позитивното мислене, нито пък ако мислиш отрицателно, ще се депресираш. Както беше казвал един учен, мислиш, работиш, прави различни опити и винаги помниш, че може да грешиш. Повечето хора, обвиняват другите за своите неуспехи, а това е най-голямата им грешка. По темата за успех може да се пише, много но едно е сигурно: трябва постоянство. Аз ще споделя няколко мисли, които наистина си заслужават: Ентусиазма не идва при тия, които го искат, а при тези, които го заслужават Вярвай в красотата на мечтите си Имай смелостта да следваш сърцето и интуицията си. Нашите конкретни, са нашите най-големи учители!