Напоследък търся подходящи книги, за да подобря личната си финансова култура и знания. Търся стойностна литература, без заглавия от типа "Как да забогатея за 10 дни". Няма да откажа и подходящи документални филми. Какво бихте ми препоръчали?
Започни с тривиалното - "Богат татко, беден татко". Силно ти препоръчвам "Мисли и забогатявай" "Най-богатият човек във Валион" - това е един много добър фундамент за твоята финансова култура, над който да градиш!
Първите две ги прочетох + "Увеличете финансовия си IQ". За третата съм чувала позитивни коментари и от други хора, ще я намеря. Благодаря!
Браво, тогава ти препоръчвам да си вземеш „MONEY Master the Game“ на Тони Робинс, както и новата му Unsheakble
Здравей, и добре дошла във форума. Аз мога да допълня горните книги със „Съседът милионер“ на Т. Стенли и У. Данко (Книгата можеш да свлиш от линка) Енджой
Като сме почнали с книгите на Тони, нека да се прехвърлим и на следващото ниво: „Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“ от Мери Бъфет „Интелигентният инвеститор“ от Бенджамин Греам (цъкни линка)
Ако ти е интересно как няколко човека са прогнозирали световната финансова криза през 2007 виж този филм. Няколко човека, които дори вече са започнали да се оттеглят от бизнеса, са видели грешките при кредитите на недвижими имоти, като един балон, за който е сигурно, че все някога ще се спука. Те решават да се възползват от това и да разделят печалбата от идващата криза