Въпреки, че вече има подобна тема от 2018-та, бих искал да пусна отново, понеже вярвам, че хората се менят, нравите също, времената още повече. Значи в какво бихте инвестирали (не изхарчили), ако имате 100 000 евро или ако имахте 1 милион евро.
В един конкретен случай покрай мен, финансиране за първите 6 до 12 месеца до изкарване на продукт на пазара Освен бизнеса препоръчан от Валката, процент до 10% злато, недвижимост - ликвидна и с паричен поток (да не се разбира да си купиш жилище), до 5% малко пейпър ( ЕТФ ) и примерно едни до 5% високо рисков капитал за експерименти - каквото те влече да разбереш защо не се прави дей трединг примерно. Като навъртиш 6-12м с горните експозиции и намокриш краката, вече ще е друг разговора. Иначе ще стане война и мир, сега като се активизират конкретната под група съфорумци
Уви не съм...Усилено търся последните 2г както знаеш, но е пълно с несериозни хора покрай мен. На едни им помагам с уреждането на финансирането, от размера явно се вижда че не търсят мен като инвеститор АйТи-та какво да ти обяснявам ....
В какви рамки инвестираш до каква сума и срещу какъв минимален % собственост търсиш ... ако да кажем всичко отговаря при равни други условия на твоите изисквания?
Интересен въпрос на който нямам подготвен конкретен отговор, което си е топка в моята градинка. Водел съм разговори с горе упоменатите несериозници в следните диапазони между 25% и 100% собственост в диапазон до 250к лв. в един момент от разговорите назад във времето, като е мислено със и без ползване на лостови системи. Различни фирми, в различни сектори, с различни базови клиенти и потенциал за вертикална интеграция и експанзия в друг тип дейности. Не съм се ограничил в секторите и дейности като цяло, но все пак и аз си имам специализация от годините, от която искам не искам не мога да избягам... Резултат 0. Контакти намалени. Въпреки че имам цялото време на света в момента, някак си ми стана по-ценно и не ми се хаби за лудо като преди... Лошото е, че много хора имат погрешно разбиране за партньор. Всички изповядват мантрата на мен пари не ми трябват, уж и т.н. В кой аспект искаш да продължиш разговора. Нямам против да избистрим един хубав модел с цифрички което ще е добро мисловно упражнение, ама аз съм блокирал и на фундаменталната стъпка, сериозните хора къде са? За мен всичко останало е функция на намиране на уин-уин ситуацията, ама трябва да имаш очи и акъл да я видиш.
Ама криптирано си го написал... НИ - във всичките му варианти в който е Актив! а не Пасив! Земя, било то ЗЗ или в регулация с инвестиционна цел. Апартаменти, къщи, вили със инвестиционна цел. Магазини, Гаражи, Търговски площи. Избери си. А ти това дето си ме питал и аз не го знам какво е Как ще е ликвидност па няма да е движима. Може би запорирани средства по банкови гаранции за обществени поръчки или вариации на тема, при договорни взаимоотношения между контрагенти 5 % рисков капитал от ония целите 100%, които се водят че са ти Инвестиционен портфейл. Ако искаш да ги разтеглиш в пространството тези 5% си ги сметни от цялото нетно благосъстояние.