Interactive Brokers, захранване на сметка

Дискусия в 'Други' започната от Svetoslav33, 10 Юли 2020.

  1. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Обмених левовете в евро, само не разбрах къде е тази банкова сметка за която говориш.
     
  2. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Излиза, след като създадеш депозит в сайта на IB, както дискутирахме по-рано.
     
  3. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Извинявай, просто се обърках нещо вече и немога да разбера.
     
  4. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Какви са точно стъпките който трябва да следвам?
     
  5. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Transfer & Pay -> Transfer Funds -> Make a Deposit

    За това говоря. Избираш евро, въвеждаш име на банката и сума на депозита. След като създадеш депозит от там, ти излизат данните на банковата сметка на IB.
     
  6. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Когато на Sending Institution напиша Revolut, на Account Nickname автоматично ми се изписва Wire-Revolut, нещо трябва ли да променям, също така Account Number празен ли го оставям?
     
  7. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Account Nickname е просто кратко име, с което ще виждаш Револют в IB акаунта си като метод за захранване. Няма голямо значение какво ще е, така че не е проблем да е и "Wire-Revolut". Account Number може да го оставиш празно, да.
     
  8. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    И след това натискам Create Deposit, какво следва?
     
  9. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    След това ще ти се покажат данните на банковата сметка на IB, до която трябва да наредиш превод от Revolut. Не забравяй да напишеш основанието за превода така, както ти е дадено в сайта на IB.
     
  10. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Нещо не разбирам, данните който ми изпрати сайта за повече отколкото мога да въведа при превода, плюс това ми пише да включа номера на брокерския си акаунт, когато изпратя парите, а аз невиждам къде мога да го напиша това.
     
  11. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    В Револют добавяш банковата сметка на IB, като е необходимо да посочиш само IBAN и име на бенефициента. След това на екрана, където те пита каква да е сумата на превода, долу пише "Sent from Revolut". Редактираш този текст и там пишеш каквото са те инструктирали от IB. Би трябвало да е нещо от сорта на "U123456789 / Svetoslav Kovachev". "U123456789" е номерът на акаунта ти в IB.
     
  12. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Име на бенефициента какво ще рече? Име на компанията ли? Ако е така какво пиша само Interactive Brokers ли?
     
  13. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Да, име на компанията, както са те инструктирали от IB. При мен е "Interactive Brokers (U.K.) Limited". И да напишеш само Interactive Brokers, едва ли ще е проблем.
     
  14. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Точно същото е и при мен името, така пиша го така и IBAN-на дето са ми дали, държавата на банката на получателя е Германия предполагам и валутата е Евро.
     
  15. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Да, точно така.
     
  16. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Отгоре избирам фирма предполагам, колко и тъп да е този въпрос. И където е прозореца дето избирам колко пари да изпратя отдолу дето пише изпратено от револют го изтривам и пиша номерът на брокерският ми акаунт в IB и имената ми както ти каза и избирам сумата която искам да изпратя, това ли е цялата процедура? Дано да се получи, защото според IB те не работят с такива електронни банки като Revolut.
     
  17. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Да, всичко е така, както казваш. Не би трябвало да има проблем, но ако все пак IB не приемат депозита, пробвай с Paysera и ще стане със сигурност.
     
  18. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Не рискувам парите по никакъв начин ако депозита не се получи?
     
  19. Santa

    Santa Финансов Контрольор

    Регистриран:
    5 Май 2017
    Постове:
    191
    Лайкове:
    144
    Репутация:
    51
    Не, няма вариант IB да задържат парите за себе си. Ако има проблем, ще ти ги върнат в Револют акаунта.
     
  20. Svetoslav33

    Svetoslav33 Финансов стажант

    Регистриран:
    10 Юли 2020
    Постове:
    23
    Лайкове:
    0
    Репутация:
    1
    Location:
    Ruse, Bulgaria
    Парите как бих могъл да ги прехвърля към Paysera? Извинявай, че те питах досега толкова много въпроси, все пак ти благодаря за цялата помощ която ми оказа досега.
     

Сподели

  1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
    Dismiss Notice