Transfer & Pay -> Transfer Funds -> Make a Deposit За това говоря. Избираш евро, въвеждаш име на банката и сума на депозита. След като създадеш депозит от там, ти излизат данните на банковата сметка на IB.
Когато на Sending Institution напиша Revolut, на Account Nickname автоматично ми се изписва Wire-Revolut, нещо трябва ли да променям, също така Account Number празен ли го оставям?
Account Nickname е просто кратко име, с което ще виждаш Револют в IB акаунта си като метод за захранване. Няма голямо значение какво ще е, така че не е проблем да е и "Wire-Revolut". Account Number може да го оставиш празно, да.
След това ще ти се покажат данните на банковата сметка на IB, до която трябва да наредиш превод от Revolut. Не забравяй да напишеш основанието за превода така, както ти е дадено в сайта на IB.
Нещо не разбирам, данните който ми изпрати сайта за повече отколкото мога да въведа при превода, плюс това ми пише да включа номера на брокерския си акаунт, когато изпратя парите, а аз невиждам къде мога да го напиша това.
В Револют добавяш банковата сметка на IB, като е необходимо да посочиш само IBAN и име на бенефициента. След това на екрана, където те пита каква да е сумата на превода, долу пише "Sent from Revolut". Редактираш този текст и там пишеш каквото са те инструктирали от IB. Би трябвало да е нещо от сорта на "U123456789 / Svetoslav Kovachev". "U123456789" е номерът на акаунта ти в IB.
Име на бенефициента какво ще рече? Име на компанията ли? Ако е така какво пиша само Interactive Brokers ли?
Да, име на компанията, както са те инструктирали от IB. При мен е "Interactive Brokers (U.K.) Limited". И да напишеш само Interactive Brokers, едва ли ще е проблем.
Точно същото е и при мен името, така пиша го така и IBAN-на дето са ми дали, държавата на банката на получателя е Германия предполагам и валутата е Евро.
Отгоре избирам фирма предполагам, колко и тъп да е този въпрос. И където е прозореца дето избирам колко пари да изпратя отдолу дето пише изпратено от револют го изтривам и пиша номерът на брокерският ми акаунт в IB и имената ми както ти каза и избирам сумата която искам да изпратя, това ли е цялата процедура? Дано да се получи, защото според IB те не работят с такива електронни банки като Revolut.
Да, всичко е така, както казваш. Не би трябвало да има проблем, но ако все пак IB не приемат депозита, пробвай с Paysera и ще стане със сигурност.
Не, няма вариант IB да задържат парите за себе си. Ако има проблем, ще ти ги върнат в Револют акаунта.
Парите как бих могъл да ги прехвърля към Paysera? Извинявай, че те питах досега толкова много въпроси, все пак ти благодаря за цялата помощ която ми оказа досега.