SkyWay, SkyWay Capital, CrytpoUnit, NEEW, SWIG

Дискусия в 'СКАМОВЕ, ИЗМАМИ И СЪМНИТЕЛНИ ИНВЕСТИЦИИ' започната от Nikolay Delchev, 10 Апр 2020.

 1. blagoss

  blagoss Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Апр 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Здравейте! Реших и аз да се включа в темата за този скайуей.
  Който следи "проектите" Неделин Маринов трябва да бъде наясно с това, че всички те са СКАМ и печелят единствено тези, които успеят да привлекат нови хора под тях и като прибират % комисион от сумата, която са ги накарали да инвестират.
  Преди време същият този човек тиражираше някаква платформа My advertisingPays (MAP) за изкарване на "бързи и лесни пари" само с няколко минути на ден като кликате на реклами. Пак бяха видеа, убеждения и т.н, но вече няма и следа от този "проект" (dontknow)
  Единственото, което може да се направи в момента е да се пусне жалба и иск срещу това момче, за да си получи заслуженото, както и да върне парите на всички пострадали, които е завлякъл със себе си, защото това което той прави си е чиста ИЗМАМА:) И докато това не се случи, той ще продължава да го прави.. :(
  Явно е доста по-лесно да припечелваш като лъжеш хората по някакви групички във фейса или "сбирки" по градовете, от колкото да се хванеш и да си изкараш хляба нормално ;)
   
  miroslava_miroslava likes this.
 2. oberst

  oberst Сметководител

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  60
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  20
  М, да... Парад на наивниците стана тук, че и дело за измама щяли да водят, а той щял да им върне парите - ха, ха. Първо - цялата сума не е в него, а само комисионните и второ - вие колко дела сте водили в български съд, бе шарани? А в чужд? Знаете ли колко са инстанциите и по колко време и пари средно отиват на всяка? А какви са разходите отвъд съдебната такса от 4% върху материалния интерес? Тези тарикати неслучайно завличат много балъци, но с малки суми, за да не си струват после разправиите. Елементарно е - по-добре да завлечеш 1 000 рибока с по 1 000 кинта, отколкото някоя акула с 1 000 000, за които после шансът да те утрепят е несравнимо по-голям. Вие, наивници такива, наистина ли смятате, че дори по чудо да спечелите исковете след години ходене по мъките, този играч ще има активи, които да се опишат, за да ви компенсират вас?! Направете справка в АВ и го вижте този какви имоти има на свое име и ако изобщо има нещо, на каква стойност е. Тук чета наивни и жалки глупости "парите са в него", така че ще ги върне. Не е важно в кого са, а какво има официално на негово име. Парите са най-ликвидното нещо и в момента, в който ги е изтеглил от сметките си, вече ги няма.

  Казута ви е загубена отвсякъде, защото схемата е изпипана както откъм завличане, така и откъм мерки срещу искове. Имам сума водени дела при изрядна документация, платежоспособност на ответниците и добре съставени искове и пак е голяма мъка, а това вашето направо е водевил.

  Моят съвет е да не се занимавате повече с тази глупост, защото само ще се вкарате в още разходи, ядове и енергия на вятъра, а шансовете за успех са само чудо от космоса. Изработил ви е по учебник, а вие щом се мятате на голя кука, заради fear to miss out, погледнете реално, че той е по-умен от вас и няма смисъл да играете повече неговата игра, вкл. и в съда. Ако сред всичките балъци има поне някой с малко характер, предполагам лесно може да го намери този и особено както сега маските са задължителни... Единствениян ви шанс е "извънсъдебно споразумение, ако ме разбирате", защото както казах е по-умен от вас, но не е ясно дали не е по-страхлив. Реално, сред хилядите балъци статистически само няколко имат потенциала да покажат зъби и правилният ход на този е да им връне парите, за да ги разкара. Това би трябвало да му е в управлението на риска.
   
  dafaweb likes this.
 3. blagoss

  blagoss Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Апр 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Като гледам май ти си шарана тук o_O Имал сума водени дела и пак не постигнал нищо - това говори достатъчно за теб и способносите ти :shit happens:
  Очевидно не си достатъчно добре запознат с правната система и е излишно да обясняваш за съдебни такси и т.н., защото ШАРАНЧО аз съм водил такова дело срещу подобен тип тарикати, платиха си всичко до стотинка и не смятам, че повече ще продължат да се занимават с подобен тип дейност ;) Така, че следващия път преди да коментираш и да обясняваш, че всички тук са по-глупави от въпросното момче и че няма какво да се случи -> по-добре се образовай малко и си оправяй "изрядната документация" по нещата, с които може би се занимаваш :)
   
  User123 likes this.
 4. Vadim Vladimirov

  Vadim Vladimirov Финансов стажант

  Регистриран:
  5 Май 2017
  Постове:
  12
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  А защо си водил дела срещу тях?
   
 5. St.R.

  St.R. Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Апр 2020
  Постове:
  2
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Здравейте! В началото си на финансовото ограмотяване попаднах на въпросните хора, имаше големи обещания, голяма възвращаемост.
  Пример:
  Акции на skyway за 500 долара
  Обещаваха ми възвращаемост от рода на 1$ за акция когато излезе на борса, с тенденция да се покачва! Дори съм чувал и да стигне стотици долари. На въпросният етап тогава се падаше по около 35 000 акции за тези пари. Сами си направете сметката!
  Един случай ме светна за огромния червен флаг в системата им. На определен етап (15 на брой) му свършваше срока но интереса тогава беше висок. Цели два пъти му удължаваха срока, само и само да се купуват въпросните акции. Група от хора агитираха нон стоп с постове във фейсбук, сторита и в инстаграм с думите че сроковете свършват и няма да има удължаване! Уви, след броени дни излизат с думите че поради високия интерес компанията удължавала етапите, че да се купуват токени, акции и прочие.
  След като нашумя във форума за тях, те най-нагло продължават да бълват купища "промоции" за да де купуват още и още. Тези хора живеят на гърба на другите. Неделинчо разправя как имал само 4 месеца работен стаж през живота си, и как повече никога нямало да работи.
  Пич, не става така. Желая Ви приятна вечер, и не се подлъгвайте да си давате парите на тези мошенници!
   
 6. St.R.

  St.R. Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Апр 2020
  Постове:
  2
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Пример за ГОЛЕМИТЕ промоции!
   

  Прикачени файлове:

 7. oberst

  oberst Сметководител

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  60
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  20
  Ей, тъпчо, спечелно дело не значи постигнат окончателен успех. Като ответникът отдавна няма нищо на свое име, изпънителният лист увисва във въздуха, а съдебното решение можеш единствено да си го сложиш в рамка на стената за морално удовлетворение. Отделно, СГС, САС и ВАС са места, в които правото изначално е криво и са излизали неведнъж със становища, които окончателно да те откажат от правораздаване.

  Тези измамници са си опекли схемата отдалече, но са пропуснали елементарните мерки да се опазят накрая и сега чрез съд ще върнат парите - егати наивниците сте. Колко осъдени тарикати се разхождат спокойно по улиците, защото всичко е на името на тъщата, а тук не съм чул някой някога да е правил проверка на тъща за произход на средствата...

  Излишно е да ти казвам, че щом си водил дело срещу подобни, значи вече веднъж си им налапал куката и оттам нататък цялото ти мнение е спорно и не много достоверно.
   
  dafaweb likes this.
 8. miroslava_miroslava

  miroslava_miroslava Финансов стажант

  Регистриран:
  7 Апр 2020
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Очевидно е че много заведени дела и предупреждения в редица държави относно "бушоните" SkyWay Capital и SWIG. Какво се получава на практика? Създават се фирми, която рекламират skyway и продават техни дялове/акции и обещават възвращаемост и печалби до няколко месеца или години. Когато недоволните започнат да си търсят парите, от skyway казват "ние нищо не сме ви обещавали- обещанията са от други фирми". И законово си е така. Друг е въпроса, защо Юницки сключва договори! с тези фирми с ясното съзнание че набират инвеститори чрез преувеличена информация, и си мълчи до момента, в който договорите изтекат, а после им осъжда методите. Вие си направете изводите.
  Безмислено е да обсъждам офшорката. Тя ще продължи да "работи" още дълги години, но не й да генерира приходи, от които ние инвеститорите да спечелим.
  Аз искам да коментирам площадката в Дубай.Такаа, в този клип от 2018 година, защо ни беше казано в 18 минута , че има вече подписани договори за "десетки адресни проекти" , а в Дубай ще е първия адресен проект и това е "уникално" и "достатъчна новина, за да инвестираме"!!! Защо в 15 минута ни беше казано, че дивиденти ще има дори при предварителни постъпления от плащанията? И преди това в клипа се набляга да "побързаме" с инвестицията, защото може да затворят входа. Е, 2020 година сме вече, входа не е затворен. Нещо повече - очаква се skyway да направят нов маркетинг план с още повече проценти за зарибителите - информацията е отпреди седмица , пак лично от неделин. И това ли нищо не ви говори? В клипа се твърди също, че дубайците след като "видят че технологията работи" ще почнат да строят. Е, след 2 години "гледане" почнаха ли да строят? Почнаха, ама не със SkyWay, а с английска фирма. Английската фирма ще получава приходи, а ние инвеститорите - поредната студена вода. Има много примери за промяна в "личните прогнози" на неделин, когато им наближи крайния срок ! За мен това е измама! Мога да докажа с още новини и коментари от въпросното момче "предприемач" от групата му, че предоставя подвеждащи обещания . Групата е публична, за да може всеки да чете зарибителската информация, но той ограничи коментирането, за да не могат "външни хора" да си изказват мнението.Така се прави! Но след като събера всичко - и фалшиви обещания и изменящите се "лични прогнози" през годините, ще ги подам освен към КЗП, прокуратура за укриване на данъци, и директно на SkyWay, за да му изтрият профила, след като изрично е написано, че ТЕ ЗАБРАНЯВАТ ДА СЕ РЕКЛАМИРА С ОБЕЩАНИЯ ЗА СИГУРНИ ДИВИДЕНТИ И ВИСОКА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ. Излъгал е хората че ще получат криптомашини, сега лъже и нас, че ще получим дивиденти. Така си печели парите големия предприемач !
   
 9. oberst

  oberst Сметководител

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  60
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  20
  КЗП почти никаква работа не вършат в тяхния си ресор, камо ли за това тук, което изобщо не ги касае. На теория е по-относимо към КФН, но и там реален резултат не чакайте. Те за онази очевидна схема с т.нар. исторически парк нищо не направиха, хем тя е на местна почва, с тези ли "международници" ще постигнат нещо...

  Укритите данъци са за НАП, а не директно за прокуратурата. НАП също работа няма да свършат, а дори и все пак по чудо да му ударят една ревизия, ще плати нещо минимално и това вас по никакъв начин няма да ви оправи.

  Като сте им се вързали на абсурдните обещания, които от километри миришат на измама, нормален път да си върнете парите реално няма. Има "ненормален път", но явно не ви стиска, иначе този отдавна да си е направил сметката, че здравето е безценно и да е престанал с глупостите си, вместо както казвате да измисля все нови.
   
  dafaweb likes this.
 10. Dollar_dollar_bills

  Dollar_dollar_bills Одитор

  Регистриран:
  16 Мар 2017
  Постове:
  229
  Лайкове:
  86
  Репутация:
  37
  Хайде сега ще ни съдят:
  [​IMG]
  хахахахах
   
 11. blagoss

  blagoss Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Апр 2020
  Постове:
  3
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Очевидно ти си "тъпчото" както обичаш да квалифицираш, щом дори не знаеш каква е процедурата.(dontknow) Това обяснява неуспехите ти при "изрядна документация" lol
  Та .. както казах, понеже съм се сблъсквал с това, процедурата е следната - пуска се сигнал в прокуратурата и вече те преценят към кои институции да възложат разследването ;)
   
 12. oberst

  oberst Сметководител

  Регистриран:
  8 Окт 2019
  Постове:
  60
  Лайкове:
  46
  Репутация:
  20
  Първият сигнал се пуска до съответния орган по компетентност, а в случая с укритите приходи това е НАП. То, някои хора могат да пускат направо до ВКП сигнали за неправилно паркиране. По усмотрение, сигналът може да бъде с копие до прокуратурата, но от това кой знае какъв ефект няма. Лично съм се разправял от окръжни прокуратури до ВКП, при очевидни престъпления по НК и са се измъквали с всякакви несъстоятелни доводи за отказ за образуване на производство. На тях с отявлени престъпления и започнати следствия, при които събраните обясненията от извършителите ги уличават в няколко члена и алинеи по НК, не им се занимава, с някакви хипотетично укрити доходи ще се хванат - ха, ха.

  Този горният не разбира нищо и си мисли, че прокуратурата не е органът, който води разследването, ами "решава на кого да го възложи". Прокуратурата може да възложи на НАП да извърши проверки и ревизии, но не и да й делигира разследване.

  Повтарям отново за тъпчовците - успехът не е да спечелиш делото, а да получиш реално обезщетението, което няма как да стане, ако ответникът няма нищо на свое име. Крайната степен е даже да не плати той разноските по делото накрая, защото няма какво да му се запорира или възбрани с изпълнителния лист.

  Видно е от заплахите му със съд по-горе, че този е закономерно много нагъл и от дела няма да се уплаши, защото си е изпипал нещата. Обаче доколко такъв курс на действие ще доведе до нещо може да се разбере много лесно - като ви се хабят пари и сили, направо започвайте - няма за къде да го отлагате. Ето ви НАП, ето ви СГП и СГС - действайте.
   
 13. miroslava_miroslava

  miroslava_miroslava Финансов стажант

  Регистриран:
  7 Апр 2020
  Постове:
  5
  Лайкове:
  2
  Репутация:
  3
  Тоя е нагъл до безобразие! Момченце, след като хората на теб са дали парите си, защото си им обещал печалба, значи е твоя работа да им отговаряш какво става с акциите им!! А не да ни лъжеш 6 месеца най-безобразно, че в Дубай е първия адресен проект! Skyway е сключила договори с емирствата САМО за изграждане на тестова площадка! Измамник си, защото представяш информацията изкривено!! И продължаваш нагло да "успокояваш", че английската компания нямала нито патенти, нито тестова площадка, ама skyway били "по-напред" ? С какво ? Едните нямат "нищо" , ама са убедили че техния продукт е по-добър! Правния отдел на skyway определено знае как да постъпи с такива като тебе, които склоняват хората да инвестират с изопачена информация.Заради твоите "лични прогнози" , за скорошна възвращаемост много хора се набутаха и продължават да се набутват.Я пробвай без "лични прогнози" да видим колко хора ще ти се вържат. Измамите ти ще лъснат една по една. Ще ги разнищя съвсем скоро и подам където трябва. Ако този човек разбираше и печелеше от инвестиции, щеше да инвестира постоянно, я нямаше да губи време да продава вода, само и само да изкара пак тлъста комисионна. Промива мозъците на хората и им прибира парите, изкарани с труд. Мизерник
   
  cvetanovv and St.R. like this.
 14. bizzazion

  bizzazion Финансов стажант

  Регистриран:
  3 Юни 2020
  Постове:
  1
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Рано или късно ще светне като коледна елха, колко почва да прилича на пирамидата на чичо Бърни, в момента са в етап в който самочувствието не им позволява да си признаят колко хора са подвели. Въпросните "инвеститори" говорят за акции, за разпределение на дивиденти и прочие без дори да имат елементарни познания по корпоративни финанси и начините за набиране на капитал. Също така напоследък взеха да вкарват думите "всеки сам си решава", помня как активно казваха преди години инвестирай сега, защото след седмица вече ще е късно.
   
 15. TopKick

  TopKick Финансов стажант

  Регистриран:
  12 Юли 2020
  Постове:
  1
  Лайкове:
  0
  Репутация:
  1
  Здравейте,

  регистрирах се само за да чака няколко снимки да се забавлявате с тях (дано сте ги видели вече).
  Горе долу 10% му е "печалба" и ако е вярно че са 3000 шарана под него едно 2 млн лева поне са изчезнали. Има още 2-3ма "дигитални номади" като него, които постоянно натрапват гръмки финансови термини като Simona Petrova и Georgi Matinski

  28 June 2018
  "Revenue" 25 280$ при "Structure Investments" 266 170$
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209097655267541&set=a.10207191934825721&type=3&theater

  [​IMG]
  5 April 2018, вече е си е скрил Revenue, но сиг е към 100к $ базирано на "structure investments" 949 29$
  [​IMG]


  "За 14 месеца от създаването си, CryptoUnit инвестира $ 61 224 700 в активи, които в този момент на световни промени се оценяват на $460 140 054"
  [​IMG]
   

Сподели

 1. Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате, че можем да поставим „бисквитки” на Вашия кoмпютър / устройство.
  Dismiss Notice